Waarom de naam Selfaware

Waar komt Selfaware vandaan? 


Een paar jaar geleden besloot ik, naast mijn werk in loondienst als engineer, ook voor mezelf als trainer en coach aan de slag te gaan. Daar komt natuurlijk veel bij kijken en een belangrijk item is: de naam. Welke naam geef je aan je bedrijf? Wat dekt de lading, rolt lekker van de tong, roept inspiratie op én (meer praktisch van aard) heeft de domeinnaam vrij? 


Namen met termen erin als ‘soul’ en ‘mind’ passeerden de revue. Los van het feit dat van sommige die gewenste domeinnaam niet meer beschikbaar was, leek het ook iets te zweverig voor wat ik doe. Bij mijn coaching is het niet alleen de bedoeling om diep in jezelf te graven, maar ook om met concrete acties te komen. Dit stimuleer ik door op het juiste moment de juiste vragen te stellen. Het gaat daarbij zeker ook over de verbinding met jouw ziel. Het is ook zo dat je mind, specifieker je mindset, in coaching een grote rol speelt. De coaching is echter ook praktisch van aard, gericht op concrete acties die jouw loopbaan als engineer verder helpen. 



Zelfbewust zijn:


Zo ging ik verder met brainstormen en kwam ik op een gegeven moment bij de Engelse term selfaware, vertaald in het Nederlands ‘zelfbewust’. Dit roept een gevoel van het vinden van je eigen identiteit op. Je bewust worden van je eigen waarden, drijfveren, competenties, ambities, rollen. Niet alleen door coaching van mij maar ook door feedback te vragen aan anderen. En door uiteindelijk al die zaken te vertalen in jouw doelen en de tussenstappen die van belang zijn. Continu bewust zijn van jezelf (met alle hierboven genoemde aspecten) als je ook bewust zijn van je route naar je eindbestemming en daar bewust sturing aan geven.  


Ja, het staat er drie keer: het woord bewust. Dat is voor de meesten van ons een grote uitdaging. Want bewuste acties zijn slechts het topje van de ijsberg. Veel, heel veel van wat we doen gebeurt onbewust. Dat zijn onze ingesleten gewoonten en patronen. Dat is de prikkel die je krijgt als je op de voor de tv gaat zitten na een lange werkdag en prompt zin krijgt in chips. Of de gewoonte dat je, ook al is het prachtig weer, toch voor die 10 kilometer naar het werk de auto neemt. Vaak druisen deze gewoontes, gek genoeg, in tegen hetgeen wat je belangrijk vindt in.  


Als dat het geval is en je daardoor nauwelijks vooruit komt, zit je bij Selfaware goed.  


Als je niet goed weet wat jouw drijfveren en competenties zijn, zit je bij Selfaware goed. 


Als je die zaken wél weet maar je niet goed de vertaling naar de praktijk kunt maken, zit je bij Selfaware goed. 


Mijn belangrijkste drijfveer is jou te laten ontdekken dat je meer potentie hebt dan je ooit had durven dromen en je te laten zien dat je al die talenten kunt aanboren. 


Jouw zelfbewust maken, daarom heb ik voor de naam Selfaware gekozen. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen