‘Life begins at the end of your comfort zone’

‘Life  begins  at  the  end of  your  comfort zone’  


Dit is voor  veel mensen  een  welbekende quote. Een korte zoektocht  op Google en Pinterest  levert diverse plaatjes op met personen tegen de achtergrond van een ondergaande zon, staande op een rots. Klaar om te springen lijkt het wel.  Of  foto’s  van een leeg bootje, aangemeerd aan een lege steiger, uitkijkend over een leeg meer  vol mogelijkheden.  

Klinkt hier een lichte spot in door? Wellicht wel,  al blijkt het ook  zelfspot  te zijn,  want als trainer en coach denk ik dat dit soort inspirerende quotes een duwtje in de goede richting kunnen zijn voor veel mensen. Ze helpen je herinneren waarom je de dingen doet die je doet  -  of juist  (nog)  niet doet maar wel wilt doen. Ze bieden een houvast, zonder daarvoor de boeken van   Neile  Donald  Walsch  -  de bedenker van deze specifieke quote  -  helemaal te hoeven doorspitten.  



Kleine stappen zetten in je ontwikkeling  


Het leven begint aan het einde van je comfortzone. Klopt dit?  Kijk eens naar een baby. Na een aantal weken zal het lukken h aar  hoofdje op te tillen. Een tijd later zal ze voor de eerste keer omrollen  en na een aantal maanden wordt haar wereld ineens veel groter omdat ze kan kruipen en zelf op ontdekkingstocht kan gaan  

En zo komen er heel veel eerste keren, volgend op een eerdere ontwikkeling. Als ze er klaar voor is, doet ze het volgende en het volgende en het volgende, om zo die comfortzone telkens verder op te rekken .  Totdat ze volwassen is. Stopt het daar? Zeker niet.  Er zijn altijd meer dan genoeg uitdagingen om aan te gaan.  Betekent het dat mensen die volledig in hun eigen wereldje blijven niet leven? Natuurlijk niet. Mijn doel is echter wel om iedereen zijn of haar volledige potentieel te laten benutten.   

En dat hoeven geen   levens veranderende   acties te zijn. Je hoeft niet   je baan op te zeggen om te gaan backpacken door Patagonië of  je te laten verleiden tot meewerken aan die fantastische  start-up . Het kan heel klein zijn: iedere ochtend  vijftien  minuten eerder dat comfortabele bed verlaten om  in alle stilte  een kop thee te drinken en een paar stretchoefeningen te doen.  Of om tijdens die vergadering toch je hand op te steken op de vraag wie  die  presentatie gaat houden voor klanten ook al schreeuwt je interne criticus dat je dat niet kunt.  Of om je van de bank op te tillen  om  een rondje te gaan wandelen, genietend van de ondergaande zon en de geur van vers gemaaid gras.  Kun je wel wat hulp gebruiken bij het bedenken van de voor jou meest geschikte stappen of het zetten ervan, ga dan naar mijn  minitraining  


Quotes  


Ze zijn nuttig  en inspirerend . Zoek er  enkele  op die je aanspre ken . En nee, d aar hoeft deze niet persé bij te zitten . Er zijn legio quotes van schrijvers, uitvinders, leiders, sporters en filmpersonages Kies er drie die op dit moment jou in beweging krijgen en schrijf ze  op de spiegel, in je agenda, maak er een screensaver van.  Doe er je voordeel mee.